اگر در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ و ماه مبارک رمضان امسال سری به باغ اردوگاه خاتون زده باشید، شاهد برگزاری برنامههای مختلف و متنوعی بودهاید. برنامههایی که گاهی حال و هوای عید نوروز و خریدهای نزدیک سال نو داشته، گاهی محلی برای نمایش خوراکیهای خوشرنگ و لعاب سر سفره افطار بوده و گاهی هم از همه این رنگهای دنیا فاصلهها داشته و با نوای الهی العفو همراه بوده است.
برنامههایی از جنس ماه رمضان
باغ اردوگاه خاتون در ماه مبارک رمضان امسال میزبان برگزاری برنامههای مختلف مرکز امور خانواده و بانوان بنیاد کرامت رضوی بوده است.
بیبی زینب سیدی، مدیر این باغ اردوگاه در ابتدای توضیحاتی درباره برنامههای مفرحی که برای خانوادهها به ویژه کودکان در این ماه برگزار شده است، میگوید: ماه مبارک رمضان امسال باغ اردوگاه خاتون میزبان برگزاری ضیافت افطار برای برخی خانوادهها بود. در این مراسم که در قالب چهار برنامه برگزار شد، از ۶۰۰ نفر در وعده افطار پذیرایی شد. در کنار آن برنامههایی شامل بازی و سرگرمی هم برای بچهها و هم برای بزرگترها پیش و پس از افطار اجرا شد و خانوادهها اوقات خوشی را کنار هم گذراندند.
میهمانان یکی از این برنامه که با همت معاونت خدمات اجتماعی آستان قدس رضوی و با حضور تولیت محترم برگزار شد، نوجوانان روزهاولی ایتام و شهدای مدافع حرم بودند. طبق گفته سیدی در برنامههای دیگر هم تعدادی از خانوادههای کارکنان آستان قدس رضوی و برخی از دیگر اقشار حضور داشتهاند.
برنامههای برگزار شده در شبهای قدر نیز دیگر فعالیت صورت گرفته از سوی مرکز امور خانواده و بانوان بنیاد کرامت رضوی در باغ اردوگاه خاتون بوده است.
سیدی در این باره چنین توضیح میدهد: باغ اردوگاه خاتون در مجموع سه شب قدر در ماه مبارک رمضان میزبان بیش از ۴هزار نفر بود. برنامهها با قرائت دعای جوشن کبیر و سخنرانی آغاز و با قرائت مناجات حضرت امیرالمؤمنین(ع)، اقامه نماز قضا و... ادامه یافت. پایانبخش مراسم هم سر گرفتن قرآن بود. در انتهای برنامه هم از میهمانان با توزیع وعده سحری پذیرایی شد. برگزاری این طرح با مشارکت قرارگاه امام رضا(ع) و خیران بود.
نمایشگاهی از جنس کارآفرینی
پیش از شروع ماه مبارک رمضان هم در این باغ اردوگاه نمایشگاهی برگزار شد و بانوان کارآفرین محصولات خود را برای فروش عرضه کردند.
معصومه باعدی، رئیس اداره رویدادهای اجتماعی مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی درباره برگزاری این نمایشگاه میگوید: این نمایشگاه با عنوان طرح مادران ارزشآفرین در باغ اردوگاه خاتون برگزار شد. در این رویداد که از ۱۷ اسفند ۱۴۰۲ شروع شد و تا ۲۱ اسفند ادامه داشت، ۶۰ بانوی کارآفرین محصولات مرتبط با فصل بهار و ماه مبارک رمضان شامل صنایع دستی، پوشاک، مواد غذایی و محصولات بهداشتی را برای فروش عرضه کردند.
۲۰ هزار بسته دختر ماه برای دختران ۹ ساله ایران
مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی غیر از برگزاری برنامههایی که در باغ اردوگاه خاتون در ایام نوروز و ماه مبارک رمضان داشته، برنامههایی هم به صورت ملی در کل کشور برگزار کرده که یکی از این برنامهها برگزاری جشنهای تشرف دختر ماه بوده که به صورت آیینهایی در سراسر کشور برگزار شده است. باعدی درباره این برنامه توضیح میدهد: این جشن تشرف برای دختران ۹ساله در ۳۱ استان کشورمان برگزار شد. در این برنامه بستههای جشن تکلیف شامل چادر، سجاده، کتاب، کارت تبریک با عنوان دختر ماه، مهر، تسبیح و بسته متبرک شامل گلاب و نمک متبرک به دختران نوجوانی که به تازگی به سن تکلیف رسیدهاند، اهدا شد. این بستهها توسط خادمیاران و در منازل افراد تقدیم شد.
به گفته باعدی در این آیین که در اسفند ماه ۱۴۰۲ و فروردین ماه ۱۴۰۳ برگزار شد، ۲۰ هزار هدیه در کل کشور توزیع شده است. او اضافه میکند: همزمانی برگزاری جشن دختر ماه با ماه مبارک رمضان حس و حال ویژهای را هم برای دختران تازه به تکلیف رسیده و هم برای همکاران خادمیار ما ایجاد کرد. لازم به ذکر است در این طرح بیش از هزار و ۵۰۰ خادمیار در ۳۱ استان کشور با مرکز امور خانواده و بانوان آستان قدس رضوی همکاری داشتند.
البته طرح دختران ماه فقط به توزیع بستههای هدیه و متبرک ختم نشده و شامل همیاری معنوی برای دختران نوجوان هم میشود. رئیس اداره رویدادهای اجتماعی مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی در این باره میگوید: با توجه به اینکه دختران در این گروه سنی با چالشهای مختلفی روبهرو هستند، پس از توزیع بستههای هدایای جشن تکلیف، این عزیزان به مدت ۶ماه با پشتیبانان متخصص حوزه کودک و نوجوان در ارتباط خواهند بود تا مسائل مختلف مربوط به سن بلوغ و عبادت دختران را با آنان مطرح کنند و از مشاورهشان بهرهمند شوند.
طعم شیرینی عید برای نوعروسان
اقدام بعدی که در روزهای پایانی سال ۱۴۰۲ در مرکز امور بانوان و خانواده بنیاد کرامت رضوی انجام شده است، تهیه و توزیع برخی از اقلام جهیزیه برای نوعروسان مناطق محروم در ۲۴ استان کشور بوده است. رئیس اداره رویدادهای اجتماعی این مرکز با اشاره به مشارکت مطلوب مردم در این حوزه میگوید: برنامه دیگری که به صورت ملی انجام شده بحث «پویش ملی هدیه امام(ع)» توسط شبکه ملی حُسنی بود که در آن اقلامی برای جهیزیه میان نوعروسان مناطق محروم توزیع شد. در این طرح که در روزهای پایانی سال و منتهی به ماه رمضان انجام گرفت، ۴۰۰ سری جهیزیه شامل پنج قلم اصلی یعنی یخچال، اجاق گاز، لباسشویی، جاروی برقی و فرش تهیه و توزیع شد.
البته مردم و خیران هم در قالب شبکههای مختلف برای تهیه این اقلام در کنار مرکز امور بانوان مشارکت کردهاند؛ بودجه این طرح به صورت مشارکتی از محل نذورات آستان با نیت تأمین جهیزیه و دبیرخانههای خدمت رضوی از طریق خیران و شبکههای مردمی مانند حُسنی و شبکه حامیان سنت نبوی ازدواج تأمین شد. در کنار آن بانوانی هم که در محافل خانگی در مناسبتهای مختلف دور هم جمع میشوند مبالغی را با هدف مشارکت در این برنامه تأمین کردند. این طرح در ۲۴ استان کشور از جمله خراسان رضوی، گیلان، اصفهان، یزد، فارس، گلستان و... انجام گرفت.
نظر شما